Ha a következő dalai láma nő lesz, akkor legyen szép, különben nem lenne sok haszna – mondta a Dalai láma

külföld
2015 szeptember 22., 16:19
comments 182

Lehet-e nő a következő dalai láma? – kérdezte a BBC a mostani Dalai lámától (a videón kb. 4:30-tól). Igen, nyugtatott meg az elűzött tibeti főpap, de akármilyen nő azért nem lehetne.

Csakis egy szép arcú nő.

A 14. Dalai láma, Tendzin Gyaco szerint ugyanis nehéz világban élünk, ahol a nőknek egyre fontosabb szerepet kell játszaniuk, de azért fontos, hogy szép legyen az arcuk.

„Ha egy női dalai láma jönne, akkor neki nagyon szépnek kell majd lennie, különben nem lenne sok haszna”

– fűzte tovább gondolatait a vallási vezető. A BBC riportere vissza is kérdezett, hogy viccel-e, de nem.

photo_camera (ANDREAS SOLARO / AFP)

(Igaz, nem ez az első alkalom, hogy a Dalai láma nagyon szexista megjegyzéseket tegyen, ha a lehetséges női utódjáról kérdezik.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.