Közlemény a pogácsatészta gyúrásakor történtekről

gasztronómia
2015 szeptember 22., 14:43
comments 167

A Kürt Alapítványi Gimnázium közleményét a pogácsagate-ről változtatás nélkül közöljük:

Közlemény a pogácsatészta gyúrásakor történtekről

Számos internetes portálon jelent meg híradás arról, hogy a Kürt Szülinaphoz kapcsolódó tésztagyúrás során elfogadhatatlan események történtek. Ezek a hírek sok igaz tényt, de sok hamis állítást is tartalmaznak. Ezért az iskola hivatalos állásfoglalását közzétesszük.

Nem igazak azok az állítások, hogy: „és valamilyen »gyanús folyadék« is került a készülő sós süteménybe”, „köpködésben esetleg érintett 50-60 diákot”, „gyanús folyadék is került még pótlólag a masszába”, „beleköptek a menekültek ételébe”, „magyar középiskolások teleköpködték”. Kérjük, hogy a fentiekhez hasonló túlzó és valótlan információkat mellőzzék!

Továbbá felhívjuk a sajtó és a hírportálok figyelmét, hogy az iskolapolgárainkról készült képek felhasználásához a hozzánk járó diákok családjainak egyetértése nélkül nem járulunk hozzá. Így kérjük, amit felhasználtak, azonnal távolítsák el!

A Kürt Alapítványi Gimnázium 2015. szeptember 18-án születésnapi program keretében pogácsákat szaggatott, ezzel kívántunk új magyarországi rekordot felállítani. A rekord sikeres volt, 5540 pogácsát szaggattunk. A tésztát a gyerekek gyúrták, nagyjából 50-en, 60-an, a szaggatásban kb. 150 ember vett részt, diákok, szülők, munkatársak. A pogácsákat kisütöttük és még aznap este elszállítottuk az Oltalom Karitatív Egyesület részére.

Az esemény feldolgozását egy minden oldalról végiggondolt pedagógiai folyamat keretében az iskola megkezdte. Amennyiben a tudomásunkra jutott információk igazak, mélységesen elítéljük a történteket, ebben az esetben a lehető legsúlyosabb következmény is szóba jöhet.

Az iskola közösségét az események felzaklatták. Az iskola vezetősége mindenkit kér, hogy a következő hivatalos, az iskola által kiadott tájékoztatásig kérdésekkel, véleményekkel, hozzászólásokkal ne keressék az iskolát, az iskolapolgárok nyugalma érdekében.

Köszönettel:

az iskola vezetősége

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.