Közlemény a pogácsatészta gyúrásakor történtekről

2015 szeptember 22., kedd 14:43
167

A Kürt Alapítványi Gimnázium közleményét a pogácsagate-ről változtatás nélkül közöljük:

Közlemény a pogácsatészta gyúrásakor történtekről

Számos internetes portálon jelent meg híradás arról, hogy a Kürt Szülinaphoz kapcsolódó tésztagyúrás során elfogadhatatlan események történtek. Ezek a hírek sok igaz tényt, de sok hamis állítást is tartalmaznak. Ezért az iskola hivatalos állásfoglalását közzétesszük.

Nem igazak azok az állítások, hogy: „és valamilyen »gyanús folyadék« is került a készülő sós süteménybe”, „köpködésben esetleg érintett 50-60 diákot”, „gyanús folyadék is került még pótlólag a masszába”, „beleköptek a menekültek ételébe”, „magyar középiskolások teleköpködték”. Kérjük, hogy a fentiekhez hasonló túlzó és valótlan információkat mellőzzék!

Továbbá felhívjuk a sajtó és a hírportálok figyelmét, hogy az iskolapolgárainkról készült képek felhasználásához a hozzánk járó diákok családjainak egyetértése nélkül nem járulunk hozzá. Így kérjük, amit felhasználtak, azonnal távolítsák el!

A Kürt Alapítványi Gimnázium 2015. szeptember 18-án születésnapi program keretében pogácsákat szaggatott, ezzel kívántunk új magyarországi rekordot felállítani. A rekord sikeres volt, 5540 pogácsát szaggattunk. A tésztát a gyerekek gyúrták, nagyjából 50-en, 60-an, a szaggatásban kb. 150 ember vett részt, diákok, szülők, munkatársak. A pogácsákat kisütöttük és még aznap este elszállítottuk az Oltalom Karitatív Egyesület részére.

Az esemény feldolgozását egy minden oldalról végiggondolt pedagógiai folyamat keretében az iskola megkezdte. Amennyiben a tudomásunkra jutott információk igazak, mélységesen elítéljük a történteket, ebben az esetben a lehető legsúlyosabb következmény is szóba jöhet.

Az iskola közösségét az események felzaklatták. Az iskola vezetősége mindenkit kér, hogy a következő hivatalos, az iskola által kiadott tájékoztatásig kérdésekkel, véleményekkel, hozzászólásokkal ne keressék az iskolát, az iskolapolgárok nyugalma érdekében.

Köszönettel:

az iskola vezetősége

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt