10 éven keresztül vették fel jogosulatlanul a nyelvvizsgapótlékot a váci főrendőrök

bűnügy
2015 szeptember 24., 10:34
comments 179

A váci rendőrség három, magasabb beosztású rendőre közel 10 évig jogosulatlanul vette fel a nyelvvizsgapótlékát - írja a Blikk. Az újság szerint a közlekedésrendészeti osztály vezetőjét, a helyettesét és egy másik vezető beosztású rendőrt állítottak elő, és nagy kárt okozó csalással gyanúsítja őket a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Blikk szerint a vádlottak, V. László, Cs. Norbert és K. Gyula is panasszal éltek a gyanúsítás ellen, és nem tettek érdemi vallomást.

Az újság úgy értesült, hogy nemrég írásmintát kértek a három rendőrtől, hogy összehasonlítsák a kézírásukat azzal, ami a nyelvvizsgájukon van. A nyomozók ugyanis gyanították, hogy a rendőrök nem mentek el vizsgázni, valaki mással íratták meg a tesztet maguk helyett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.