Ennél több migráns egy nap még sosem érkezett Magyarországra

A police.hu adatai szerint 2015. szeptember 23-án összesen 10 041 illegális határátlépővel szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük 102-en a szerb határon, 9939 fő pedig a horvát határon jött át. Ez rekord, még szeptember 14-én, a szerb határ lezárása előtti napon sem érkeztek ennyien.

A három alacsony létszámú nap a szeptember 15-én életbe lépő szerb határzár miatt van, Utána viszont látszik, hogy új útvonalakat találtak a bevándorlók.

A horvát határon érkezőknek a magyar hatóságok nem állítanak akadályt, a bevándorlók gyorsan és könnyen jutnak el az osztrák határra. Az egyelőre nem világos, hogy a most érkezők közül hány bevándorlót sikerül menedékkérőként regisztrálni, de a Népszabadság szerdai számában például szépen bemutatta, hogy a rendőrségi adatsorokban szereplő illegális határátlépők és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által regisztrált menedékkérők száma az utóbbi napokban látványosan elvált egymástól: már 60 ezer fő a különbség. Eszerint ennyien mehettek át Magyarországon regisztráció nélkül.