Rogán Antalnak három államtitkára lesz

POLITIKA
2015 szeptember 24., 12:44
comments 82

Rogán Antal egykori frakcióvezető, aki Orbán Viktor akarata értelmében egy új minisztérium élén dolgozik majd a miniszterelnök politikai kabinetfőnökeként, három államtitkárságot felügyel majd új pozíciójában. Erről egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen esett szó - adta hírül az MTI.

photo_camera Rogán Antal.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A jelentés szerint a minisztériumi ranggal felruházott Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata (meglepő mód) az lesz, hogy Orbán Viktor munkáját segítse, emellett feladatai közé tartozik majd, hogy kapcsolatot tartson a kormánypárti parlamenti frakciókkal, és irányítsa a kormányzati kommunikációt.

Az új hivatal október második felében állhat fel és - Lázár János Miniszterelnökséghez hasonlóan - irodái a parlament épületében, illetve annak közelében kapnak helyet. Közigazgatási, parlamenti és kormányzati kommunikációs államtitkárságok dolgoznak majd Rogán keze alatt.

AZ MTI szerint a parlamenti államtitkári pozíciót Dömötör Csaba, jelenleg a Miniszterelnökségen dolgozó kommunikációért felelős helyettes államtitkára kapja. Ez nem lenne meglepő, mivel Dömötör és Rogán régóta ismerten közeli kapcsolatban állnak, és Lázár már annak sem örült, amikor Dömötörnek a miniszterelnök a Miniszterelnökségen osztott posztot.

A kormányzati kommunikációért felelős államatitkári beosztást a Miniszterelnökségen jelenleg ugyanebben a pozícióban dolgozó Giró-Szász Andrásnak "ajánlották fel". A poszt várományosának fő feladata a kormány és a kormánypártok kommunikációjának összehangolása lesz.

Itt nagy csata várható Lázár és Rogán között, hogy melyikük hivatalában dolgozzon tovább az egykori kormányszóvivő. Giró-Szász Lázár közvetlen szövetségeseként ismert, de ha nem marad kommunikációs funkció a Miniszterelnökségen, nehezen elképzelhető, hogy Giró-Szász  megmaradhat jelenlegi minisztere mellett.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.