Tovább csúszik a főpolgármester-helyettes diplomája

2015 szeptember 24., csütörtök 8:16
485

Az 1987-es születésű Szalay-Bobrovniczky Alexandra 2014, novembere óta humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettes Tarlós István mellett. Februárban elsőként a 168 óra szúrta ki, hogy Szalay-Bobrovniczkynek nincs diplomája, most (szeptember végén) pedig a 24.hu kérdezett utána, hogy áll a tanulmányokkal.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A budapest.hu-n közzétett életrajza szerint Szalay-Bobrovniczky a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán tanul, státuszához  tavaly azt írták, hogy “abszolutórium megszerzése (államvizsga) folyamatban van".

Most a 24.hu érdeklődött Budapest Főváros Önkormányzatának Kommunikációs Igazgatóságánál, hogy áll az államvizsga, és a válasz szerint a főpolgármester-helyettes "már elkezdte letenni az államvizsgákat."

Szalay-Bobrovniczky egyébként a  Fidelitasból érkezett a felnőtt politika világába, még Szentkirályi Alexandraként. Azóta hozzáment Habony Árpád (egyik) jobbkezéhez, Szalay-Bobrovniczky Kristfóhoz, aki a Századvég Alapítvány kuratóriumában és a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nél is vezető posztot tölt be.

A főpolgármester-helyettes egy korábbi Index-interjúban azt nyilatkozta: biztos, hogy nem kapcsolatai miatt jutott ebbe a pozícióba, mert már korábban - mielőtt férjét megismerte -, dolgozott Tarlós első főpolgármesteri kampányában.

(24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt