Az osztrák kancellár azt szeretné, ha jobban tájékoztatnák őket a menekültek magyarországi áthaladásáról

migráció
2015 szeptember 25., 11:49
comments 87

Werner Faymann osztrák kancellár korrektnek nevezte Magyarország és Ausztria kapcsolatát, miután pénteken Bécsben megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel, de az APA hírügynökség jelentése szerint arra is utalt, hogy van bizonyos feszültség a viszonyban és többször is hangoztatta:

„Kell egy alap ahhoz, hogy együtt lehessen működni.”

A két politikus a 75 perces találkozójuk után külön-külön nyilatkozott a sajtónak (Orbán nyilatkozata itt olvasható). Faymann azt mondta: a találkozó „megmutatta, hogy beszélnünk kell egymással”.

A kancellár az Európai Unió külső határának biztosítására hozott intézkedéseket „jogszerűnek” nevezte, de szerinte a menedékjog ezzel „egyenrangú, az egy emberi jog”.

„Az nem megy, hogy a dublini szabályok alapján ne lehessen menekülteket visszaküldeni más országokba, mivel ott nem teljesítik a normákat” – mondta Faymann, az osztrák hírügynökségi jelentése szerint Magyarországra, de Görögországra is célozva.

„Igen kívánatosnak tartanám”, ha jobban tájékoztatnák az osztrák hatóságokat a menekültek magyarországi áthaladásáról – mondta az osztrák kancellár. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.