Egy ausztrál nőt unfriendelt egy kollégája a Facebookon, és a bíróság szerint ez munkahelyi zaklatás volt

2015 szeptember 25., péntek 16:59
299

Rachel Roberts egy ausztráliai bíróságon támadta meg kollégáját, Lisa Bird-öt, mert a nő zaklatta a munkahelyén. Rachel Roberts egy ingatlaniroda ügynöke, és egy napon szólt az iroda igazgatójának, hogy szerinte az általa árult ingatlanok reklámjai méltatlanul kevés helyet kapnak az iroda utcára néző ablakában.

Ezután Lisa Bird, aki titkárnőként dolgozott az irodában, ezen kívül az igazgató felesége is, azt mondta Rachel Roberts-nek, hogy

úgy viselkedik mint egy rossz kis iskoláslány, aki szalad a tanárához minden aprócseprő ügyével.

Rachel Roberts sírva hagyta el az irodát, és később, amikor a Facebookon meg akarta nézni, hogy Lisa Bird írt-e valamit az esetről, megrökönyödve vette észre, hogy a nő

unfriendelte.

ÚRISTEN!

(Aki esetleg nem annyira járatos a Facebookon használt szavak jelentését illetően, annak ideírom, hogy az unfriendelés azt jelenti, hogy valakivel, aki már a Facebook-ismerőseink között volt, megszakítjuk a kapcsolatot.)

Az ausztrál bíróság úgy találta, hogy Lisa Bird ezzel az egésszel jogtalanul zaklatta kollégáját.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy maga az unfirendelés ezentúl automatikusan zaklatás lenne, csak ebben a konkrét esetben számított annak, hiszen Lisa Bird az iskoláslányos megjegyzésével és a facebookos akciójával az érzelmi érettségének hiányáról tett tanúbizonyságot és ésszerűtlenül viselkedett - legalábbis a bíróság ítélete szerint.

A fentebb leírtakon kívül Rachel Roberts azt is fájlalta, hogy Lisa Bird nem köszönt neki reggelente, és még olyan is volt, hogy Lisa Bird minden munkatársnak kiosztott fotókat meg más dokumentumokat, de Rachel Roberts-nek nem adott :'(

De hála az égnek: Rachel Roberts fellélegezhet, mert a bíróság kimondta, hogy Lisa Birdnek abba kell hagynia ezt a zaklatást. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt