Felfüggesztették a suliból, és kirúgták a focicsapatból a hőst, aki kiütötte a vak osztálytársára támadó barmot

oktatás
2015 szeptember 25., 08:54
comments 520

Egy Huntington Beach-i középiskola diákja a segítségére sietett egy vak osztálytársának, akinek annyi bűne volt, hogy elment egy bully előtt. A meg nem nevezett szemétláda nekiesett a vak srácnak, és elkezdte ütlegelni, de amikor a hős meglátta, odament, és egyetlen ütéssel kiütötte a támadót.

A kaliforniai esetről videó is készült, de a Youtube folyamatosan törli a felvételeket, arra hivatkozva, hogy tilos megosztani bullyingvideót. Most épp itt látható:

photo_camera A bully, amint a vak gyereket bántja
photo_camera A pillanat, amikor a bullyt kiütik

A végén a hős azt mondta a bullynak:

„Istenre esküszöm, hogy ha még egyszer baszakodsz ezzel a gyerekkel, szétbaszlak!”

A suliban a diákok hősként ünnepelték a megmentőt, de a tanári kar nem így gondolta: felfüggesztették a suliból, és kirúgták az iskolai focicsapatból, mert megsértette az iskola „erőszakkal szembeni zéró tolerancia” alapelvét.

A hős érdekében most petíciót indítottak, és már több mint ezren kiálltak mellette. Az iskola azt ígérte, felülvizsgálja az esetet.

A bullyt egyébként a rendőrség tettlegesség gyanújával tartóztatta le. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.