Újra járt egy lebénult férfi az agyhullámait továbbító géppel

TUDOMÁNY
2015 szeptember 25., 06:44
comments 41

A Kaliforniai Egyetem kutatói áttörést értek el: egy lebénult lábú férfinak sikerült újra megtennie néhány lépést. A 26 éves férfinak elektródákat kötöttek az agyára, ami figyelte az agyhullámait, és amikor elképzelte, hogy sétál, a készülék egy számítógépen keresztül az agyától a lábáig futtatva a kábeleket, stimulálni kezdte a lábizmait, és sikerült néhány lépést megtennie.

A következő lépés az lesz, hogy másokon is letesztelik a módszert. Azt remélik, hogy a jövőben majd ezek a gépek olyan kicsik lesznek, hogy a páciens fejébe beleműthetik, és semmi sem fogja őket megkülönböztetni az egészséges emberektől. Ezzel gyakorlatilag létrejönnének a kiborgok. (Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.