Mindenki egyen egy kilóval több malacot!!4

A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, Dúl Udó Endre az OMÉK-on jelentette be, hogy

Hús és egészség névvel sertéshús fogyasztást ösztönző marketingprogramot

indítanak. Dúl Udó megfogalmazta a célt is:

2020-ig évente fejenként egy kilogrammal növekedjen a Magyarországon előállított sertéshús belföldi fogyasztása.

Az elmúlt húsz évben a felére, 23-25 kilogrammra esett vissza az évente, fejenként elfogyasztott malachús mennyisége. Az elnök elmondta, hogy a most induló programmal arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy közhiedelemmel ellentétben egészséges sertéshúst enni. A marketingprogram mellett bevezetésre kerül a

KMS, azaz Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy is.

Dúl Udó Endre ígéretet tett arra, hogy a védjegy és marketingprogram sem irányul más húságazok ellen. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.