Mindenki egyen egy kilóval több malacot!!4

gasztronómia
2015 szeptember 26., 16:01

A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, Dúl Udó Endre az OMÉK-on jelentette be, hogy

Hús és egészség névvel sertéshús fogyasztást ösztönző marketingprogramot

indítanak. Dúl Udó megfogalmazta a célt is:

2020-ig évente fejenként egy kilogrammal növekedjen a Magyarországon előállított sertéshús belföldi fogyasztása.

Az elmúlt húsz évben a felére, 23-25 kilogrammra esett vissza az évente, fejenként elfogyasztott malachús mennyisége. Az elnök elmondta, hogy a most induló programmal arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy közhiedelemmel ellentétben egészséges sertéshúst enni. A marketingprogram mellett bevezetésre kerül a

KMS, azaz Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy is.

Dúl Udó Endre ígéretet tett arra, hogy a védjegy és marketingprogram sem irányul más húságazok ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.