18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Te, figyeld már mit osztott meg a Dezső! Nem is szír menekültek ezek, hanem rohadt gyilkosok!!!

Média
2015 szeptember 26., 15:40
comments 759

Ezt a kép biztosan jött már szembe az elmúlt pár hónapban a Facebookon.

menekultterror1

HOPPÁ!!! EZEK A MENEKÜLTEK?!?!?! ÉBREDJETEK!!!!

Mindenkinek van (vagy volt) legalább egy ilyen ismerőse a Facebookon. Aki biztos helyről szerzi be az információit. Aki szabadon ébred. Aki átlát a szitán.

Szóval a fenti képen speciel nem a dzsihádisták embere látszik, hanem az ellenük is harcoló Free Syrian Army egyik helyi parancsnoka. Az AP csinált róla portrét Macedóniában, a BBC pedig még azt az arcot is megkereste, aki először tette k, hogy ez egy álruhás terrorista, és most emiatt bocsánatot kér.

Vagy mondjuk itt van ez a kép.

menekultterror2

Most azon túl, hogy egyáltalán nem is biztos, hogy ugyanaz a férfi szerepel a két képen, a jobboldali fotón több dolog, például az egyenruha arra utal, hogy a férfi a kurd YPG harcosa, nem dzsihádista. Ha egyáltalán mostanában, és tényleg Szíriában készült is a felvétel.

Nyilván Dezsőt, Tibit, vagy Irént, szóval az embernek azokat az ismerőseit, akik ilyen cuccokat osztogatnak nehéz meggyőzni, hogy ne tegyenek már ki olyat, ami tök megalapozatlan, amiről fogalmuk sincs. (Pedig ez nem csak vadidegen emberek terroristázása esetén lenne jó szabály, hanem egyébként is.)

Ők simán kirakják az 1991-es fotót, amin rengeteg albán próbál felkapaszkodni egy Olaszország felé tartó hajóra.

menekultterror3

JÖNNEK!!!!

Vagy kivágják azt a kockát a pályaudvarra érkező emberekről készült videóból, amin csak férfiak látszanak, és akkor mehet, hogy ezek hátrahagyják a nőket.

menekultterror4

Vagy kiraknak valami ilyesmit.

menekultterrot6

Miközben Mexikótól Közép-Afrikáig hullanak a fejek az iszlámtól teljesen függetlenül. Néha magukat kereszténynek valló emberek csinálják. Gyerekekkel.

Persze nem csak a Dezsők, a Tibik és az Irének (és minden bizonnyal egyes Péterek) csinálnak ilyeneket. Az élcsapatot a héten igyekezett befogni a közmédia.

"Terroristagyanús emberekről kapott aggasztó fotókat az M1"

Ezzel a címmel csináltak egy anyagot kb. arról, hogy

  • állítólag egy névtelen önkéntes arról chatelt egy másik névtelen önkéntessel,
  • hogy az egyik menekültnek drága órája volt a Keletiben,
  • ő volt a

"tüntetésfűtő",

  • és Dubajban is járt,
  • ott is készültek róla képek,
  • értik, Dubajban,
  • képek,
  • és ő fűtötte a tüntetőket
  • és másokról
  • (akik VALAKI szerint részt vettek a "röszkei támadásban")
  • olyan fotók is készültek, amin fegyver van a kezükben.
  • Húuuúú!

Hát szóval aki ezek után sem látja a "sakktáblán" lévő "báboktól" a Soros György kezéig vezető damilokat, az tényleg nem is akar felébredni. Nézzék meg a köztévés videót, látni kell, hogy elhiggyék! (A KettősMérce egyébként azt írja, hogy a fényképeken szereplő egyik férfi már régóta halott, annak alapján nem valószínű, hogy Magyarországon balhézott volna.)

Vannak olyanok is, akik annyira el akarják altatni az éberségünket, hogy képesek kifigurázni a radikális iszlám térnyerése miatt aggódó felelős európai polgárokat, újságírókat.

Az Independent csinált például egy összeállítást azokból a képekből, amiket egy brit, menekülteket segítő csoport posztolgat mostanában.

menekultterror5

Nem nagyon bonyolult poénok ezek, de van bennük lehetőség.

Például egy Ice Cube-ról készült képről a brit szélsőjobbosok egy része simán elhitte, hogy egy Birminghamban élő ISIS terroristát ábrázol.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.