Rákay Philip nagy napja van

tévé
2015 szeptember 27., 04:24
comments 171

Végre, megérkeztünk, vége a nehéz időknek, ez az a nap. Ma van a közmédia Itthon vagy! – Magyarország szeretlek című Szent Mihály-napi műsorfolyama.

Ez már a harmadik alkalom, az első még 1 milliárdból készült. Rákay Philip találta ki és vezényelte le, és egész hétvégén át jött az áldás, de sajnos kevesen érezték át az ötlet zsenialitását.

rakay-philip-mtva-eger-tuz

Tavaly már csak egy napos volt a showműsor-show, akkor Gundel Takács Gábor Tim Howarddal beszélgetett, és este megint égtek az ország legdrágább tüzei. Sajnos ezt se látták sokan, de nyilvánvalóan hisznek a koncepcióban, mert itt a harmadik alkalom, hogy részesülhetünk a nagy ötletből.

itthon vagy s02e01 3

Az MTI közölte is, hogy mi lesz a program, amit az M1 élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel tesz színessé, de a Kossuth Rádió is foglalkozik a témával, és  21 órától a Duna Televízió idézi majd fel a hétvége legszebb pillanatait előre felvett anyagokkal és meghívott vendégekkel.

762 cm-es rétes!

A program szerint több mint 600 falu és város szervez színes programokat, Rábapatonán a település fennállásának 762. évfordulóját egy ugyanennyi centiméter hosszú, különféle ízesítésű rétessel ünneplik a helyiek. (Mi mással?) A 700 éves Tamásiban szüreti felvonulást tartanak, Kübekházán és Szirmabesenyőn a faluból elszármazottak számára rendeznek találkozót. A közmédia egyebek mellett Almamellék, Hajdúhadháza, Veszprém, Kapuvár, Ebes, Mezőhegyes, Miskolc, Osztopán és Budapest XVI. kerületének rendezvényeit mutatja be az érdeklődőknek.

Az 1962-es Ki Mit Tud győztese!

Az adás vendége lesz többek között:

  • Hacki Tamás füttyművész, az 1962-es Ki Mit Tud győztese
  • Madarász István filmrendező
  • az Amerikában élő Hajdú-Németh család
  • Timár Böske néptáncos
  • Suzuki Jin, aki 17 éve érkezett Magyarországra látogatóba, de itt maradt és profi néptáncos lett

A közönség beszélgetést hallhat Kovács Ágnes és Hosszú Katinka úszó olimpikonokkal, és két fiatallal, akik legalább 20 fiatalhoz hasonlóan a Gyere haza! programnak köszönhetően Magyarországon képzelik el jövőjüket.

Honvágyposta!

A nézők megismerhetik a honvágypostába érkezett kívánságokat is: az Ausztráliában élő V. Molnár Judit opera-énekesnőnek például a régi zenei közeg hiányzik, egykori tanárnője ezért egy vizsgaelőadásról szóló felvételt küldött neki. Szenthe Anna, a kanadai Diaszpóra Tanács elnöke az Auguszt Cukrászda egy finomságát kérte.

Ha bármi fontos történik, megígérhetem, azonnal jelentkezünk, már csak azért is, mert erre gyakorlatilag semmi esély nincs.

A két éve indult Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című műsorral a közmédia célja állítólag az összetartozás erősítése, a hagyományok tisztelete.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.