Az olasz miniszterelnök szerint Magyarország az igazi rizikó Európa számára

külföld
2015 szeptember 28., 05:50
comments 567

Matteo Renzi olasz miniszterelnök problémának nevezte Európa számára az "újabb falat építő" Magyarországot egy New Yorkban mondott beszédében - számolt be hétfőn a La Repubblica.

Matteo Renzi a Clinton Global Initiative (CGI), Bill Clinton volt amerikai elnök alapítványa által rendezett New York-i találkozón szólalt fel az Európának szentelt beszélgetésben.

Beszédében az olasz miniszterelnök az előtte felszólaló Alekszisz Ciprász görög kormányfő és Soros György üzletember kijelentéseire is reagált. Matteo Renzi elutasította Soros Györgynek azt a véleményét, miszerint Európát a megsemmisülés fenyegeti. Renzi kijelentette: az európai politika nagyon sok hibát követett el, de még nincsen végünk.

Matteo Renzi hangsúlyozta, hogy Európa jövője Oroszország nélkül tragikus tévedés lenne. Olasz hírügynökségi beszámolók szerint Renzi hozzátette: az igazi rizikó Európa számára nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások, hanem Magyarország, amely egy új falat épített. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.