Az olasz miniszterelnök szerint Magyarország az igazi rizikó Európa számára

Matteo Renzi olasz miniszterelnök problémának nevezte Európa számára az "újabb falat építő" Magyarországot egy New Yorkban mondott beszédében - számolt be hétfőn a La Repubblica.

Matteo Renzi a Clinton Global Initiative (CGI), Bill Clinton volt amerikai elnök alapítványa által rendezett New York-i találkozón szólalt fel az Európának szentelt beszélgetésben.

Beszédében az olasz miniszterelnök az előtte felszólaló Alekszisz Ciprász görög kormányfő és Soros György üzletember kijelentéseire is reagált. Matteo Renzi elutasította Soros Györgynek azt a véleményét, miszerint Európát a megsemmisülés fenyegeti. Renzi kijelentette: az európai politika nagyon sok hibát követett el, de még nincsen végünk.

Matteo Renzi hangsúlyozta, hogy Európa jövője Oroszország nélkül tragikus tévedés lenne. Olasz hírügynökségi beszámolók szerint Renzi hozzátette: az igazi rizikó Európa számára nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások, hanem Magyarország, amely egy új falat épített. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.