Harrach Péter: A menekültek is emberek

parlament
2015 szeptember 28., 09:39
comments 145

A KDNP-frakcióvezetője a hétfői plenáris ülésen beszélt napirend előtt az Országgyűlésben. Harrach a menekülthullámról elmondta, hogy

"lássunk tisztán: mikor a pápa beszél ebben az ügyben, akkor mindig az egyénről szól. A politikus pedig mindig a tömegekről szól, védi saját országát. Ezek nem állnak szemben egymással. Közép-Európában még nem veszett el semmi, de ez a Nyugatról már nem mondható el."

A KDNP-frakcióvezetője szerint

"a menekültek is emberek, egyéni problémákkal."

harrachcimlap

Ha valaki együttműködő, akkor az állam megvédi, befogadja, gondoskodik róla. Harrach hozzátette:

"és ne felejtsük el, hogy egy menedékkérő napi ellátása 4300 forint."

Harrach szerint nem szabad elfelejtkezni arról, hogy Ukrajnában, Kárpátalján továbbra is válság van, köszönet illeti azokat az szerveteket, amik ott dolgoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.