Bangaldesben ölt nyugati segélymunkást az ISIS

külföld
2015 szeptember 29., 16:22
comments 65
photo_camera A merénylet helyszíne. AFP PHOTO

Az ötvenéves Cesare Tavellát – egy holland szegénységellenes NGO, az ICCO Cooperation olasz munkatársát – kocogás közben lőtték agyon Banglades fővárosában, Dhakában. A támadók három lövéssel végeztek vele, aztán motorral hagyták el a helyszínt.

Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet; a hatóságok ezt ugyan egyelőre nem erősítették meg, de ha igaz, akkor ez a szervezet első merénylete Bangladesben.

A nagyon szegény, 156 milliós Bangladesben egyre aktívabbak az iszlám terroristák. Nyáron letartóztaták az Al-Kaida indiai fejesét, és idén már négy olyan bloggert is meggyilkoltak, akik kritizálták az iszlám vallást.

(NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.