Egymás után kémkednek a svéd szélsőjobboldaliak

A legnagyobb svéd napilap, az Aftonbladet keddi száma szerint a Svéd Demokraták (SD) HR és IT-szakemberei segítettek titokban tartani, hogy a párt vezetői rendszeresen kémkednek párttársaik után és ellenőrzik email-fiókjaikat. A cél az volt, hogy kiderítsék, kik beszélnek az anti-rasszista sajtó képviselőivel.

Kampányolnak a Svéd Demokraták.Fotó: TT NEWS AGENCY / BERTI ERICSSON

Az Aftonbladet újságírói hozzájutottak egy két évvel ezelőtti belső levelezéshez, ami a párt humán-erőforrás igazgató, Edward Plainview, illetve IT-vezetője, Martin Kirchberg között zajlott le, amiből az derül ki, hogy a levelezés áttekintésének egyik célja volt kideríteni, kik kommunikálnak az expo.se liberális oknyomozó honlap újságíróival, akik egyébként több ügyben is kutakodnak az SD környékén.

Kirchberg azzal védekezett, hogy egy spamszűrőt teszteltek a levelezési rendszeren.

A nacionalista SD, melynek vezetője, Jimmie Åkesson  90 százalékkal vágná meg a befogadható migránsok számát. Egy augusztusi felmérés szerint a Svéd Demokraták a legnépszerűbbek az országban.

(Politico)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.