Egymás után kémkednek a svéd szélsőjobboldaliak

POLITIKA
2015 szeptember 29., 13:58
comments 82

A legnagyobb svéd napilap, az Aftonbladet keddi száma szerint a Svéd Demokraták (SD) HR és IT-szakemberei segítettek titokban tartani, hogy a párt vezetői rendszeresen kémkednek párttársaik után és ellenőrzik email-fiókjaikat. A cél az volt, hogy kiderítsék, kik beszélnek az anti-rasszista sajtó képviselőivel.

photo_camera Kampányolnak a Svéd Demokraták.
Fotó: TT NEWS AGENCY / BERTI ERICSSON

Az Aftonbladet újságírói hozzájutottak egy két évvel ezelőtti belső levelezéshez, ami a párt humán-erőforrás igazgató, Edward Plainview, illetve IT-vezetője, Martin Kirchberg között zajlott le, amiből az derül ki, hogy a levelezés áttekintésének egyik célja volt kideríteni, kik kommunikálnak az expo.se liberális oknyomozó honlap újságíróival, akik egyébként több ügyben is kutakodnak az SD környékén.

Kirchberg azzal védekezett, hogy egy spamszűrőt teszteltek a levelezési rendszeren.

A nacionalista SD, melynek vezetője, Jimmie Åkesson  90 százalékkal vágná meg a befogadható migránsok számát. Egy augusztusi felmérés szerint a Svéd Demokraták a legnépszerűbbek az országban.

(Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.