Nincs uszoda Hosszú Katinkának és a többi válogatott úszónak

Az úszók szövetségi kapitánya Kiss László szerint tarthatatlan a helyzet uszodafrontot. Az edző szerint a Komjádi felújítása is már drasztikusan csökkentette az eddig használt vízfelületet, de hiába kerestek uszodát, nem találtak.

"A kormány, a Magyar Olimpiai Bizottság valóban minden támogatást megad annak érdekében, hogy sportolóink helytálljanak a különböző világversenyeken, majd 2016-ban a riói olimpián. Ami azonban az uszodák kapcsán történik, az tarthatatlan"

- mondta Kiss. A Nemzeti Sportközpontok munkatársai ígéretet tettek, hogy minden rendben lesz, hogy ne akadjanak el a sportolók a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságra való felkészülésben. De Kiss László szerint az ígéret, csak ígéret maradt.

"Jelezték, hogy a Komjádi uszoda fedett medencéjét be kell zárni, de várhatóan november elsején már újra tarthatunk ott edzéseket. Biztosítékot kaptunk arra, hogy az Istvánmezei úton addig is a válogatott rendelkezésére bocsátják a huszonötös fedett medencét bizonyos időszakokban. Többszöri egyeztetést követően, mintegy másfél hónapos késéssel most váratlanul ért bennünket a hír, hogy a hat pályából csupán kettőt biztosítanak a magyar úszócsapat számára."

A két pálya nyilvánvalóan nem elég, a szövetségi kapitány szerint így nem tudnak helytállni a versenyeken tisztességgel. Kiss szerint

"világklasszis úszóink vannak, rendszeresen az éremtábla élmezőnyében végzünk, ha sürgősen nem rendeződik a helyzet, annak beláthatatlan következményei lesznek."

(MTI)