A kormány csökkentheti a lakásépítés áfáját

A kormány bővíteni tervezi azon vállalkozások körét, amelyeknek kötelező lesz online pénztárgépet használni. A kiskereskedelem után a szervizekben, gépjárműalkatrész-kereskedésekben, pénzváltókban is bevezethetik az online pénztárgépet, de még a masszőröket is kötelezhetik a használatára. Azt, hogy diszkókban, fitneszklubokban is bevezessék, még vizsgálják.

De beköthetik az adóhivatalhoz az étel- és italautómatákat is, és felmerült, hogy minden cég számlázási rendszerét is összekapcsolják a NAV-val. A Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara pedig felvetette, hogy a készletnyilvántartásokhoz is hozzáférhetne a NAV.

Az így remélt többletbevételeket a tervek szerint más adók csökkentésére fordítanák, jövőre például egy százalékkal mérséklik az szja-t, de felmerült az is, hogy bizonyos húsáruk mellett a lakásépítés áfáját is csökkentsék. Ettől azt remélik, hogy lökést adhat az építőiparnak, ami az elmúlt hónapokban jelentősen visszaesett. (Magyar Idők via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.