A kormány csökkentheti a lakásépítés áfáját

gazdaság
2015 szeptember 30., 03:21

A kormány bővíteni tervezi azon vállalkozások körét, amelyeknek kötelező lesz online pénztárgépet használni. A kiskereskedelem után a szervizekben, gépjárműalkatrész-kereskedésekben, pénzváltókban is bevezethetik az online pénztárgépet, de még a masszőröket is kötelezhetik a használatára. Azt, hogy diszkókban, fitneszklubokban is bevezessék, még vizsgálják.

De beköthetik az adóhivatalhoz az étel- és italautómatákat is, és felmerült, hogy minden cég számlázási rendszerét is összekapcsolják a NAV-val. A Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara pedig felvetette, hogy a készletnyilvántartásokhoz is hozzáférhetne a NAV.

Az így remélt többletbevételeket a tervek szerint más adók csökkentésére fordítanák, jövőre például egy százalékkal mérséklik az szja-t, de felmerült az is, hogy bizonyos húsáruk mellett a lakásépítés áfáját is csökkentsék. Ettől azt remélik, hogy lökést adhat az építőiparnak, ami az elmúlt hónapokban jelentősen visszaesett. (Magyar Idők via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.