A Sukoró-ügy miatt négy évet kapott a vagyonkezelő volt vezére

bűnügy
2015 szeptember 30., 09:24
comments 116

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját a Sukoró-ügyként ismertté vált perben szerdán első fokon a Szolnoki Törvényszék. Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója 3 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott.

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, Császy Zsoltot mint bűnsegédet ítélték el a cselekmény miatt. A büntetésbe a fogva tartásban eltöltött időt beszámítják. A szabadságvesztés kiszabása mellett mindkettőjüket négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Ez volt az az ügy, amiben az állam még 2008-ban egy albertirsai és egy pilisi gyümölcsösért adta oda Joav Blumnak a sukorói telket, hogy kaszinót építsen. Az ügyészség szerint Blum gyümölcsösei messze túl voltak árazva, miközben a King’s City helyszínének kinézett 80 hektáros sukorói ingatlantól mélyen ár alatt szabadult volna meg az MNV. Az egymilliárd eurós beruházást az állam leállíttatta, egy tavalyi ítélet szerint jogszerűen.

A vádlottak felmentést kértek bűncselekmény hiánya miatt.

Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és F. Zsolt értékbecslőt felmentették a fenti vád alól. V. Bálint ügyvédet kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetésre ítélték, amely az összesen 600 ezer forint meg nem fizetése esetén fogházbüntetésre változik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.