Az amerikai nagykövet szerint is egyoldalúan mutatja be Magyarországot a nemzetközi sajtó

Kilenc hónapja van Magyarországon, de most először nyilatkozott Magyarország és az Egyesült Államok diplomáciai kapcsolatairól Colleen Bell amerikai nagykövet. Az Origónak adott interjújában a nyugati megszólalóktól megszokottnál mérsékeltebben nyúlt a menekültválságra adott magyar válasz témájához:

bár szerinte a magyar kormány menekültellenes retorikája nem segít a helyzeten, úgy gondolja, hogy szuverén államként Magyarországnak joga van megvédeni a határait.

Azt pedig, hogy ezt hogyan teszi, Magyarországnak a maga joga eldönteni.

Bell személyesen is járt a menekültek között, a magyar külügyminisztérium mellett a menekülteket segítő szervezetekkel is folyamatos kapcsolatban van. Ez alapján úgy gondolja, hogy a kormányzati kommunikációban és sajtóban megjelenő menekültellenes retorika nem is igazán képviseli azt, amit a magyarok gondolnak.

"Azok a magyarok, akiket én ismerek, vendégszeretők, gondoskodók, nagylelkűek és könyörületesek" - mondta.

Szerinte ennek megjelenítése a nemzetközi sajtóból is hiányzik. "Néhány Magyarországról szóló nemzetközi híradás, amit láttam, csak egy oldalát mutatta be a válságnak. Azonban a másik oldalról, a menekültek segítése iránt elkötelezett magyarokról is beszélnünk kell" - mondta.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.