Igazán kár volt esőben áztatni a gyerekeket Balog Zoltán alapkőletételén, mert egy év alatt sem sikerült elkezdeni a munkákat

Pénteken lesz pontosan egy éve annak a szépemlékű alapkőletételnek Putnokon, ahol Balog Zoltán volt a díszvendég. 120 gyerek tornázott pólóban, kis zászlókkal az ünnepségen a zuhogó esőben, a bemutatót esernyő alól nézte Balog miniszter.

"Víz az már van, lesz hozzá gödör is"

- tréfálkozott a miniszter a műsor után, hiszen a tanuszoda alapkőletételére érkezett. Tavaly október 2-án.

Fotó: kormany.hu

Putnok szerencsésnek érezhette magát, hogy Balog őket választotta, hiszen a kormány közleményében azt jelentette be, hogy az ország 23 településén jövőre kezdődhet meg tanuszodák építése.

Hogy állnak a munkák?

Putnokon éppen sehogy sem. Kérdésre válaszolva Rétvári Bence államtitkár adott helyzetjelentést. Eszerint:

"Putnokon a Nemzeti Sportközpontok megkezdte a tanuszoda beruházás megvalósulási helyszínéül szolgáló ingatlan (1130/1 hrsz .) telekalakításának előkészítő munkálatait (geodézia, változási vázrajz készítése), hogy a tanuszoda elhelyezéséhez szükséges telek az állam tulajdonába, majd az NSK vagyonkezelésébe kerüljön. Az ingatlan állami tulajdonba adásáról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015 . október 15-ig várja Putnok Önkormányzatának testületi döntését. A tanuszoda kialakítására irányuló beruházás jelenleg előkészítési szakaszban van, a tárgyi beruházás jogerős építési engedéllyel rendelkezik, továbbá a kiviteli tervek is elkészültek. A kivitelezésre irányuló nyílt közbeszerzési eljárás kiírása a Miniszterelnökség jóváhagyását követően 2015. év október hó folyamán várható."

A másik 22 helyszínen sem történt még semmi, de nekik még alapkövük sincs.

Rétvári szerint 2015 októberétől kezdik el építeni a tanuszodákat, "melynek a típustervei már megvannak, ezek alapján készülnek a kiviteli tervek, majd kiválasztásra kerülnek a kivitelezők".

Az uszodaépítési program célja, hogy a ciklus végére nem legyen olyan magyarországi iskolába járó gyermek, aki nem tud úszni. Addig azért még van idő.

 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.