Az amerikai riporter nem vette észre, hogy riportalanya Edward Snowden helyett végig Ollókezű Edwardról beszélt

Az amerikai HLN tévécsatorna egy egész hírblokkot szentelt Edward Snowdennek, az amerikai hatóságok elől menekülő informatikusnak, aki korábban az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalnak, az NSA-nek végzett külső munkákat.

A csatorna riportere Snowden egy feltételezett támogatóját szólaltatta meg, de a férfi inkább szét akarta trollkodni a műsort és végig Ollókezű Edwardról beszélt Snowden helyett.

A riporteren viszont nem látszik, hogy ezt észrevette volna.

Pedig nem lett volna olyan nehéz, a nyilatkozó férfi még olyanokat is mondott, hogy

„Furcsa, hogy pusztán azért kizárták a társadalomból, mert ollók voltak a kezei helyén. Az emberek nem is féltek tőle, amíg csak dinoszaurusz formájúakra vágta a bokrokat meg ilyesmi.”

A megszólaló egy Jon Hendren nevű férfi volt, aki a Twitteren inkább szatirikus tweetjeitől ismert. Nem is tudta, miért kereste meg Snowden-ügyben a csatorna, de valószínűleg azért, mert korábban kitett egy tweetet, ami egy Snowdennel szimpatizáló üzenetnek is tűnhetett. De nem firtatta az okokat, elfogadta a felkérést. Egy másik újságnak azt nyilatkozta, hogy nem hitte volna, hogy végignyomják vele az interjút, inkább arra tippelt volna, hogy azonnal lekeverik az adásból.

Mikor a riporter Snowden Oroszországba költözéséről kérdezte, ezt mondta:

„Csak azért, mert Vincent Price egy hegy tetején teremtette, és nem tudta befejezni, szív nélkül és ollókkal a kezei helyén ... Ollókezű Edward teljes értékű hős a számomra.”

Erre a riporter: „De mit gondol a választásról, hogy egy olyan országban akar lakni, mint Oroszország?”

„Kirekesztettük. Megijedtünk, amikor az ollóujjaival lyukat szúrt egy vízágyba. Ez érthetetlen volt a számunkra.”

Majd a riporter lezárása: „Nos, Jon. Értékeljük, hogy megosztotta velünk a véleményét. Köszönjük.”

(via CBC)