Az új Facebook-profilban 7 másodperces videó is lehet a profilképed

a plázadás kora
2015 október 01., 08:33

Egy sor újítást jelentett be a Facebook a felhasználói profilokban. A profilok nem változtak lényegesen 2004. óta és 10-11 év nagy idő, úgyhogy kezd ciki lenni a mozdulatlanság. A legradikálisabb változás az, hogy ezentúl videó is lehet majd a profilkép helyén. A maximum 7 másodperc hosszúságú videókat mindenkinek lejátssza majd a profil, aki a adatlapra látogat. Az újítás giffel is működik, az is lehet profilkép ezentúl.

A profilképeket ezentúl időzíteni is lehet. Az amerikai Legfelső Bíróság ítéletét, amiben kimondták, hogy a melegeknek joguk van házasodni, sok Facebook-felhasználó szivárványos profilképpel üdvözölte. Ezentúl be lehet állítani ilyen profilképeket ideiglenes profilképet, ami csak egy megadott ideig profilkép, utána visszavált az adatlap a régi képre.

Ezen kívül jobban tudják majd alakítani a felhasználók azt is, hogy más Facebookozók pontosan mit lássanak a profiljukon, és mit ne.

Az összes változtatás mobilcentrikus, a fejlesztőknek ugyanis céljuk volt, hogy a Facebook még könnyebben használhatóvá váljon a telefonról netezők számára is. (TechTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.