Kósa Lajos emberközeli frakcióvezető szeretne lenni

politika
2015 október 01., 02:22
comments 67

Emberközeli politikai stílust szeretne Kósa Lajos, a Fidesz új frakcióvezetője, aki szerint a polgári Magyarország építése elérkezett a minőségi váltás korszakához, aminek része a felesleges szabályok megszüntetése és a bürokrácia csökkentése. Erről a Magyar Időknek adott, csütörtökön megjelent interjúban beszélt a politikus.

„Mindenkinek van egy sajátos stílusa, én sem akarok kibújni a bőrömből”

- fogalmazott. Azt is mondta, hogy a vitákban bizonyos határig kompromisszumkész, de nem akar elveszni a parttalan egyezkedésekben. „Emberközeli, közérthető stílusú politizálást szeretnék megvalósítani.”

A politikus a Fidesz népszerűségének növekedését elsősorban a reformok működésének tulajdonítja, szerinte az emberek érzik a pozitív változásokat, hiszen a devizahitelesek kimentése vagy a rezsicsökkentés minden családot érint. Ebben Kósa jó eséllyel téved, a szeptember 15-i szerb határzár előtt egyik közvéleménykutató sem mért lényegi emelkedést a Fidesz támogatottságának, azóta viszont mind azt mér. Kicsi az esélye, hogy pont ekkor ütött volna be a rezsicsökkentés vagy a devizahiteles-mentés. Mondjuk, az is tény, hogy miután emberközeli politizálást ígér egy politikus, kicsit ciki bevallani, hogy a pártja népszerűsége hosszú idő óta csak azért tudott növekedni, mert felhúztak a határra egy bazinagy kerítést szögesdrótból.

Kósa szerint, ha a gazdasági növekedésünket tartani akarjuk, gazdaságirányításban és a bürokrácia- és szabályrendszerben is minőségi váltásra van szükség. Kósa is csökkentené a bürokráciát. Erről beszél mostanában Lázár János is, külső szemlélő azt hihetné, hogy lassan már vigyázni kell, hogy el ne tűnjön teljesen a bürokrácia, annyit csökkentette minden kormány a rendszerváltás óta.

Az új frakcióvezető azt mondta, Európa illúziókat kerget, amikor azt gondolja, hogy háború elől menekülő, a hazájukba visszavágyó emberek tömegei érkeznek a kontinensre. Kósa szerint a migránsok többsége gazdasági bevándorló, akik a jobb élet reményében, vagy kifejezetten a térfoglalás miatt igyekszik Európába.

Kósa Lajos úgy véli, hogy az elmúlt évtizedekben Nyugatra érkező bevándorlók integrálása reménytelen, mert a muszlim kultúra gyökeresen eltér az európaitól és a nyugati baloldal téved, amikor jövőbeli szavazókat lát a migránsokban.

Ebben a vitában a jövő hoz majd ítéletet, Kósa Lajos viszont, ha már meg sem próbálná a bevándorlók integrációját, legalább rávehetné végre a magyar nőket, hogy szüljék tele a munkaerőpiacot, mert épp ma jött ki egy Eurostat-felmérés, hogy ha így haladunk, 2080-ra az EU lakosságának harmada 65 év feletti lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.