Októberben visszatér a Kádár-rendszer

Az országos rendőrfőkapitány az egész országra kiterjedő, fokozott ellenőrzést rendelt el október 1-jétől október 31-ig. Ez azt jelenti, hogy a rendőrök az ország közigazgatási területén bárhol motozhatnak és igazoltathatnak, ruhát és gépjárművet vizsgálhatnak át. Erre a rendőröknek természetesen mindig van joguk, csak az akció új, aminek keretében ezt a tevékenységüket fokozottan végzik.

Az ORFK nem árulta el az intézkedés okát, csak a célját, de azzal sem leszünk sokkal okosabbak. Az intézkedés célja ugyanis a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása. (via hvg.hu)

UPDATE 10.18:

Egy olvasónk, Ferenc, felhívta a figyelmemet, hogy szeptember 14-én rendeltek el szeptemberre fokozott ellenőrzést, azt hosszabbítják meg most. A Kádár-rendszert tehát nem októberben tér vissza, hanem már visszatért. Köszi, Ferenc!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.