33 embert már sikerült kártalanítani a vörösiszap-ömlés miatt

gazdaság
2015 október 02., 05:44
comments 34

Szeptember végéig harminchárman kaptak összesen 91,5 millió forintos kártérítést a vörösiszap-károsultak közül abból a 400 millió forintos keretből, amelyet februárban különített el a kormány erre a célra - írta pénteken a Magyar Nemzet a Veszprém Megyei Kormányhivatal tájékoztatása hivatkozva.

A hivatalhoz 60 ember fordult kártérítési igénnyel, ebből 49 esetben állapítottak meg jogosultságot. A hivatal egyetlen esetben utasította el a kérelmet, öten pedig a hiánypótlási felhívásnak nem tettek eleget.

A vörösiszap-katasztrófa során hozzátartozóikat, otthonaikat elvesztők többen is pert nyertek a Mal Zrt. ellen, ám a céget időközben felszámolás alá vonták. Ezért döntött a korány további kártérítési források elkülönítése mellett.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.