A legnagyobb szponzorok kérték Sepp Blattert, hogy mondjon le, de esze ágában sincs

Összehangolt akció keretében a FIFA legnagyobb szponzorai az elmúlt napokban egyesével szólították fel a FIFA elnökét, hogy távozzon. A Coca-Cola, a McDonald's, a Visa és a Budweiser is azután szólalt meg, hogy kiderült, a svájci ügyészség Sepp Blatter ellen is eljárást indított.

A Coca-Cola közleménye után Blatter ügyvédje, Richard Cullen szólalt meg, aki azt mondta, hogy a cég ugyan egy értékes szponzora a szervezetnek, ennek ellenére Blatter tisztelettel nem ért egyet velük, és úgy hiszi, távozása nem szolgálná sem a FIFA, sem a reformok érdekét. Ezért nem mond le.

Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy Blatter sokáig ellenállhat ekkora üzleti nyomásnak, számos elemzés szerint azzal, hogy a legnagyobb pénzekért felelős cégek is megszólaltak, a nagyon súlyos korrupciós vádakba keveredett 79 éves vezető sorsa megpecsételődhetett. Blatter korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen áll egy 2016-os elnökválasztás elé, de addig viszont hivatalában marad.

Mint mondta, úgy érzi, mandátumát az egész futballvilágtól kapta, a rajongóktól, a játékosoktól, a kluboktól, és azoktól az emberektől, akik ugyanannyira élnek-halnak a labdarúgásért, mint ők itt a FIFA-ban. (Guardian)