Fegyvert rántott a nyolcéves kisfiúra a pap, mert a srác bevallotta, hogy a Dallas Cowboys-nak szurkol

sport
2015 október 03., 14:48

Szokatlan események zajlottak New Jersey államban, Bergen megyében, ahol egy helyi tiszteletes, Kevin Carter az ügyészség vádja szerint pisztolyt fogott egy nyolc éves gyermekre. Mert másik csapatnak drukkolt az NFL-ben, azaz az amerikai foci-ligában.

A vádak szerint a pap még szeptember 13-án kérette be magánmeghallgatásra a fiatalt. Carter maga New York Giants szurkoló, és nem örült, hogy a srác a divízióbeli riválisnak, a Dallas Cowboys-nak drukkol. Ezt el is mondta a falhoz állított gyermeknek, miközben egy polgárháborús korszakból származó muskétát szegezett rá. Közben az ügyészség szerint azt is közölte a fiúval, hogy le fogja lőni.

Végül nem lőtte le, de a férfi ellen így is vádat emeltek, gyermek veszélyeztetése és lőfegyverrel való visszaélés miatt. Az esetet amúgy egyháztag látta, ő jelentette a rendőrségnek. Amikor a rendőrök átkutatták a pap irodáját, több régi lőfegyver és puskapor is előkerült. A pap előzetes letartóztatásba került. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.