Nincs olyan iskolai mészárlás, aminek a másnapján Jeb Bush ne támogatná továbbra is teljes lendülettel a szabad fegyvertartást

külföld
2015 október 02., 22:00
comments 162

Egy dél-kalorinai kampányrendezvényen Jeb Bush republikánus elnökjelölt annyit tudott hozzászólni a tegnapi csütörtökön történt iskolai mészárláshoz és az országban rendszeressé váló lövöldözésekhez, hogy

„hát van ilyen, ilyesmi történik nap mint nap”

Csütörtökön egy 26 éves fegyveres férfi végigjárt egy oregoni iskolán, és 9 diákkal végzett. Jeb Bush arra a kérdésre, hogy ezek után támogatná-e a szigorúbb fegyverszabályozást, azt felelte, hogy

nehéz időket él meg az ország, de nem gondolja, hogy további szabályozással kellene válaszolni erre.

Továbbra is elutasítja a fegyvertartás szigorúbb szabályozását, ahogy ezt tette már kormányzóként is, mert láthatjuk, hogy a mindig történik ilyen (stuff happens), mint a mostani mészárlás, mindig történik valamilyen válság. Ilyenkor pedig mindig úgy érezzük, hogy tennünk kell valamit, de szerinte ez nem feltétlenül helyes viselkedés.

A helyszínen lévő újságírók később rákérdeztek, hogy biztosan komolyan gondolja-e azt, amit az előbb mondott, de ő biztosította őket, hogy nem érzi elhibázottnak a kijelentést.

„Mondtam, amit mondtam. Miért akarják bemagyarázni nekem, hogy amit mondtam, az ne lenne helyes?”

Nem sokkal később Obama elnök is úgy érezte, hogy reagálnia kell Bush érzékeltlen kijelentésére.

„Ahogy már tegnap este is elmondtam, a mostani helyzet nem fog megváltozni, amíg a politika nem képes változtatni és amíg a választott képviselők hozzáállása nem változik meg.”

Hozzátette, hogy továbbra is ki fog állni a szigorítás ügye mellett. Szerinte az is egyfajta döntés, nem csinálnak semmit, pedig a politikusoknak tekintettel kellene lenniük a választók akaratára, márpedig az amerikaiak többsége szerint az lenne a helyes, ha változtatnának a szabályozáson.

Azt, hogy az amerikai politika miért ilyen tehetlen a sorozatos mészárlások ellen, Anarki kiválóan összefoglalta.

(via thedailybeas)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.