Öngyilkos merénylőnek állt egy jordán parlamenti képviselő orvostanhallgató fia

külföld
2015 október 04., 09:41
comments 116

Öngyilkos merényletet hajtott végre Irakban Mohamed Dalain, Mázen Dalain jordániai parlamenti képviselő fia. Dalain utoljára júniusban, Ukrajnában találkozott fiával, akinek muzulmán hitre áttért ukrán neje is volt. Mohammed orvosnak tanult Ukrajnában, mielőtt csatlakozott volna az ISIS-hez.

Mázen Dalain megpróbálta visszaszerezni a fiát, a nyáron egészen a szír határig jutott, de nem találta meg. Később a Facebookon még kapcsolatba tudott lépni vele, innen tudta meg, hogy Mohamed csatlakozott az ISIS-hez.

"Nagyon könyörtelen volt velem, mintha nem is a fiam lett volna. Azt mondta, hogy hitetlen vagyok, nem félek Istentől, és az iszlám elleni törvényeket alkotok a parlamentben" - mondta az apa. Nem tudta jobb belátásra venni a fiát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.