Az amerikaiak szerint az afgánok küldték a kórházra a vadászgépeket

külföld
2015 október 05., 15:57

John F. Campbell hétfőn sajtótájékoztató tartott Washingtonban arról a múlt héten végrehajtott afganisztáni légitámadásról, amelyben 22 ember vesztette életét egy kunduzi kórházban.

Az afganisztáni koalíciós erők főparancsnoka szerint nem az amerikaiak, hanem az afgán erők kérték azt a múlt heti légitámadást.

John F. Campbell szerint az afgánok azt jelentették, hogy a tálibok tűz alá vették őket. Campbell hangsúlyozta, hogy a támadással a tálibokat akarták megsemmisíteni, a civileket véletlenül találták el.

Korábban a bombázásról készült eredeti jelentésben még az szerepelt, hogy a támadást az amerikai egységek kérték. Az továbbra sem tisztázott, hogy a kórházat tévedésből vették célba, vagy valami mást is elnéztek a légierőnél.

Campbell azt mondta, hogy ha ők hibáztak volna, akkor azt elismernék. További részleteket azonban nem akart elárulni, mivel a hadseregen belül még zajlik a vizsgálat a támadással kapcsolatban. (via abcnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.