Folytatódik az uszoda-gate: a válogatott beteg gyerekeket szorított ki a pályákról

Múlt héten fakadt ki Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya, hogy a Komjádi felújítása miatt nincs hol edzeniük a válogatott sportolóknak. Kiss szerint

"biztosítékot kaptunk arra, hogy az Istvánmezei úton addig is a válogatott rendelkezésére bocsátják a huszonötös fedett medencét bizonyos időszakokban. Többszöri egyeztetést követően, mintegy másfél hónapos késéssel most váratlanul ért bennünket a hír, hogy a hat pályából csupán kettőt biztosítanak a magyar úszócsapat számára.”

A válogatott használhatja az Istvánmezei úti KSI-uszodát, de emiatt onnan most asztmás, mozgásszervi betegséggel küszködő fiatalok szorultak ki. Edzőjük, dr. Gyene István a Borsnak elmondta, hogy nagyon kíváncsi, hogy beengedik-e hétfő este hétkor edzést tartani az épületbe.

"Le a kalappal Hosszú Katinkáék előtt, de úgy hiszem, legfeljebb nyolc-tíz válogatott úszó edzhet a KSI-ben, viszont kétlem, hogy reggel hattól este tízig folyamatosan treníroznak,"

- mondta Gyene, aki meg van döbbenve, hogy kitiltásukról előzetesen senki sem egyeztetett.

"A KSI-uszodában kétezer fiatal és felnőtt sportoló edz, velük mi lesz most? Ajánlom Kiss László úszókapitánynak, maroknyi válogatottjának vidéken vagy egy másik pesti uszodában vezényeljen edzést!"