https://img.444.hu/D_MAR20151005021.jpg

Pár százan mentek el az összellenzéki tüntetésre

POLITIKA
2015 október 05., 19:47
comments 251

Az LMP kezdeményezésére az állami földek eladása ellen tüntettek az ellenzéki pártok a Kossuth téren, hétfőn kora este. A megjelent pár száz tiltakozó előtt felszólalt a kezdeményező párt mellett az MSZP, a Jobbik, a PM politikusa, az Élőlánc elnökségi tagja, valamint Ángyán József korábbi fideszes agrárállamtitkár.

Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, a fenntartható fejlődés bizottságának elnöke szerint a Fidesz-kormány a szakadék felé viszi az országot, és a politikai hatalmat gazdasági hatalommá átjátszva bűnt követnek el azok, akik eladják a termőföldet, meglopva ezzel az egész társadalmat.

photo_camera Ángyán József mondja - Fotó: MTI/Marjai János

Ángyán József szerint nem erről volt szó, szerinte elhatalmazás nélkül adják el a stratégiai nemzeti vagyont, ezért erkölcstelennek és alkotmányellenesnek minősítette a folyamatot. Bírálta, hogy a tőkeerő fogja eldönteni, kié lesz ez a vagyon.

Magyar Zoltán, a mezőgazdasági bizottság jobbikos alelnöke hazugságnak nevezett minden olyan érvet, amelyet a kormányzat a földeladás indokaként sorakoztat fel. Szerinte fel kell lépni a Fidesz arroganciája, földéhsége ellen, és akár fizikai erővel is meg kell akadályozni, hogy a földárverések sikeresek legyenek.

Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja csillapíthatatlannak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök éhségét. Kijelentette, hogy bűnszervezetszerűen nyúl le a kormányzat több százezer hektárnyi földet, hogy odaadja a sajátjainak.

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja arról beszélt, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ma már egy bábszerepre is alkalmatlan, így nincs a gazdáknak képviselete a kormányban. A Fidesz agrárpolitikája pedig azt üzeni nekik: „haljatok meg!".

photo_camera Pápán lassítják a forgalmat - Fotó:MTI/Krizsán Csaba

A tüntetés mellett hétfőn délután országszerte tizenkét helyszínen - Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten - szervezett forgalomlassító demonstrációkat az LMP. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt