600 ezer dolláros kártérítést kapnak a szülők, akiknek gyerekeik azután haltak meg, hogy az iskolaigazgató hipnotizálta őket

bűnügy
2015 október 07., 19:44
comments 203

A floridai iskolakörzet összesen 600 ezer dollárt, azaz átszámítva több mint 165 millió forintot fog kifizetni annak a három családnak, melyek azután vesztették el gyerekeiket, hogy egy iskolaigazgató hipnotizálta őket még négy évvel ezelőtt. 

Az akkori hipnózisban több tucatnyi gyerek vett részt, hárman pedig napokon belül meghaltak. 

Az egykori iskolaigazgató, George Kennedy idén év elején ismerte el, hogy valóban hipnotizálta a 16 éves Wesley McKinleyt. A diák másnap öngyilkosságot követett el. A vallomása során elárulta azt is, hogy az évek során legalább 75 embert vont hipnózis alá az iskolában, diákokat és a személyzet tagjait is. Közülük még ketten, a 17 éves Brittany Palumbo és a 16 éves Marcus Freeman halt meg abban az évben. Palumbo szintén öngyilkos lett, Freeman egy autóbalesetben hunyt el, de halálát a hipnózishoz kötik. 

Az iskolai amerikai focicsapatban irányítóként játszó fiatalt ugyanis azért hipnotizálta az igazgató, hogy segítse a meccsek alatti koncentrációját és hogy ne zavarja a fájdalom. Majd a férfi arra is elkezdte tanítani a fiatalt, hogy hogyan hipnotizálhatja saját magát. 2011 márciusában Freeman egy fájdalmas fogászati kezelés után hajtott a barátnőjével hazafele. A lány elmondása szerint a tinédzsernek végig furcsa arckifejezése volt, majd össze is törte az autóját. Sérüléseibe belehalt. 

McKinley azért ment bele a hipnózisokba, mert jobban akart gitározni. Több alkalommal is átesett a tudateltérítésen, a legutolsó alkalom a halála napján volt, aznap délután felkötötte magát egy fára. Palumbo is felakasztotta magát, nem sokkal azután, hogy Kenney hipnotizálta, azt ígérve, hogy így jobb eredményeket érhet el egy teszten. 

Kenney 2012-ben lemondott, jelenleg egy motelt vezet Észak-Kaliforniában. Két esetben vádolták meg gondatlansággal, egy év felfüggesztett próbára bocsátást kapott és eltiltották a hipnózis gyakorlásától. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.