Az a székely furfang, ahogy megoldották a fa is megmaradjon, de bicikliút is legyen problémát

2015 október 7., szerda 12:35
205

Sepsiszentgyörgy új, világhírű látványossága lett a szeptemberben átadott bicikliút. Nem csoda, pofás lett.

Forrás: foter.ro

A város polgármestere maga is úgy érezte, hogy ez így nem annyira jó, a Székely Hírmondónak azt mondta, hogy ez „ami a Kórház utcában megesett, az egy vicc". 

Antal Árpád szerint gyakorlatilag az történt, hogy rosszul festették ki az említett járdarészt. "Közlekedés szempontjából nyilván az lett volna a legegyszerűbb, ha kivágjuk a fákat, ám meg akartuk menteni ezeket. Nos, a szóban forgó járdán nem lesz gyalogos forgalom, hiszen arra ott a másik oldal. A lemenő biciklisáv a járda belső részén, a felmenő biciklisáv (ahol a meredek szakasz miatt inkább tolják a bringákat, így könnyebb kikerülni a fákat – de ki is lesz festve, miként kell kikerülni a fákat) pedig az úttest közvetlen szomszédságában lesz kialakítva”- mondta a polgármester. 

És íme, a Főtér.ro már be is számolt a megoldásról

Fotó: Sepsiszentgyörgy/Facebook


Nem rossz, bár például ott van rögtön egy gyalogos, akinek a polgármester útmutatása alapján nem kellene ott lennie. Igaz, ha mellette nem fér el egy biciklis, akkor itt sem fog. 

Fotó: Sepsiszentgyörgy/Facebook

És íme, a dilemma maga: vagy a gyalogosokba szaladsz bele hátulról, vagy az autóba szemből. De az is igaz, hogy itt a polgármester szerint elvileg ugye tolni kellene a biciklit, az emelkedő miatt.

Itt meg aztán a teljes gyalogosblokád, egyszerűen csak egy szép járdát kellett volna építeni. 

Fotó: Sepsiszentgyörgy/Facebook