Verekedő lányok miatt zavargás tört ki Londonban, száz rendőr kellett a rendrakáshoz

Tbg
2015 október 7., szerda 9:32
280

Kedden délután öt órakor káosz és zavargás köszöntött be London egyik külvárosába: a Walthamstow-i metróállomás környékét és a Hoe streetet a rendőrségnek kellett lezárnia, hogy rend legyen.

Bár a részletek még nem ismertek, mintegy kétszáz lány csapott össze egymással ököllel, botokkal verték és rúgták egymást, ahol érték. A balhéról több videó- és képfelvétel készült.

Komoly rendőri erő vonult ki a tinik lecsillapítására

Műhajtincsek az utcán

Botok, baseballütők is előkerültek

A főként lányokból álló rivális banda tagjai feltehetően két középiskola, a Sir George Monoux College és a Leyton Sixth Form College diákjai lehettek. (Az ilyen típusú iskolába a középiskola után kerülnek a 16 éves diákok, kvázi a Magyaországon ismert felsőoktatási alapképzést nyújtják.)

A balhéról készült mindenféle videókon látni a tömeges erőszakot, földön fekvő lányt rúgnak nem földön fekvő lányok, bottal kergetőznek egy üzletben, egymás haját húzzák, a földre viszik a másikat, de van felvétel arról, ahogy a kiérkező rendőrök megbilincselik a résztvevőket.

Szemtanúk szerint délután 5 óra után nagyjából teljes hosszában le kellett zárni a Hoe streetet, hogy a zavargások ne terjedjenek szét a kerületben, több óráig szüntetelt a közlekedés.

A két iskola vezetése szerda délelőtt közölte, mindent megtesznek azért, hogy tisztázzák a történteket, és kiderítsék, kik a felelősei a balhénak.

A Daily Mail beszámolója szerint utalnak jelek arra, hogy nem spontán tört ki a balhé: jelenleg ugyanis annyit tudni nagyjából, hogy két lány verekedése eszkalálódott az egész utcában tömegverekedéssé. A két rivális egy fiún veszett össze.

Ugyanakkor tweetek arról tanúskodnak, hogy a balhét előre meghirdették a két iskolában, így aznap már sokan tudhatták, hogy fizikailag is összemérik erejüket a Sir George Monoux és a Leyton diákjai.

A Scotland Yard szóvivője szerint 5-kor riasztották őket, és száz rendőrrel vonultak a helyszínre (Nem készenlitesek voltak, hanem "sima" bobbyk, fehér ingben, mellényben). Szerintük egyébként nem volt szó tömeges zavargásról, délután-este már csak az volt a probléma, hogy az egymással összefeszült diákok nem akarták elhagyni a Hoe utcát.

Több diákot előállítottak a rendőrök, és közölték, sérültekről nincs tudomásuk, a kollégisták csatája az ökölharc ökölszabályain belül maradt. (Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt