7 és fél méter magas, 4 tonnás szobrot tettek a Lánchíd pesti hídfőjéhez

2015 október 8., csütörtök 19:45
322

Ha valaki mostanában a Lánchíd pesti hídfőjénél jár, az nagy eséllyel meglátja ezt:

A képet az artportal.hu
tól kaptuk. Fotó: Cséka György

Hervé Loránth Ervin Robert Capa híres képe, a Milicista halála című fotó alapján készített egy szobrot. Sőt, az artportal.hu szerint ezt nem is szobornak, hanem köztéri meglepetésnek nevezik.

Hát, szobornak tényleg eléggé csúnya.

artportal.hu


Tényleg, szinte semmi sem jó rajta, a fotóra nem hasonlít, a méretek nem stimmelnek, és a puska tusára még rá is került az ormótlan Do not touch, azaz Ne nyúlj hozzá! felirat. A helyzetet tovább rontja a köré húzott piros-fehér szalag is.

A szoborral a legnagyobb baj viszont az, hogy csúnyasága mellett még tolakodó is, 7,5 méter magas és 4 tonnás. A milicista haláláról pedig így, a fotóból kiszakítva nem mond sokat: Capa képében épp az a kiemelkedő, hogy épp abban a pillanatban készítette a fotót, mikor a köztársaságpárti fegyverest eltalálta az ellenséges golyót, mozdulatai megszakadnak, és hátraesik. Ez mind benne van abban az egyetlen fotóban, ez a szobor viszont tunya, szürke óriás, ami egyszerűen csal összerogy a Gresham-palota előtti füvön. (artportal.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt