7 és fél méter magas, 4 tonnás szobrot tettek a Lánchíd pesti hídfőjéhez

Budapest
2015 október 08., 19:45

Ha valaki mostanában a Lánchíd pesti hídfőjénél jár, az nagy eséllyel meglátja ezt:

A képet az artportal.hu tól kaptuk.
photo_camera A képet az artportal.hu
tól kaptuk. Fotó: Cséka György

Hervé Loránth Ervin Robert Capa híres képe, a Milicista halála című fotó alapján készített egy szobrot. Sőt, az artportal.hu szerint ezt nem is szobornak, hanem köztéri meglepetésnek nevezik.

Hát, szobornak tényleg eléggé csúnya.

artportal.hu
photo_camera artportal.hu


Tényleg, szinte semmi sem jó rajta, a fotóra nem hasonlít, a méretek nem stimmelnek, és a puska tusára még rá is került az ormótlan Do not touch, azaz Ne nyúlj hozzá! felirat. A helyzetet tovább rontja a köré húzott piros-fehér szalag is.

A szoborral a legnagyobb baj viszont az, hogy csúnyasága mellett még tolakodó is, 7,5 méter magas és 4 tonnás. A milicista haláláról pedig így, a fotóból kiszakítva nem mond sokat: Capa képében épp az a kiemelkedő, hogy épp abban a pillanatban készítette a fotót, mikor a köztársaságpárti fegyverest eltalálta az ellenséges golyót, mozdulatai megszakadnak, és hátraesik. Ez mind benne van abban az egyetlen fotóban, ez a szobor viszont tunya, szürke óriás, ami egyszerűen csal összerogy a Gresham-palota előtti füvön. (artportal.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.