Egy kaliforniai anyuka szerint rasszista a Playmobil, mert az egyik kalózhajójukon van egy rabszolga, aki történetesen... hát igen: FEKETE

Egy kaliforniai anyuka a Facebookon fakadt ki a Playmobil játékgyár ellen, mert szerinte az egyik játékuk

rasszista.

A sacramentói nőnek az a gondja, hogy egy Playmobil-kalózhajón van egy figura, aminek sötét a bőre, fekete a haja, szakadtak a ruhái és nincsen cipője sem. A játékkal jár egy nyakbilincs is, amit az instrukciók szerint erre a figurára kell ráadni.

Igen, olyan nyakbilincs, amit régen a rabszolgákra adtak.

Ez az a figura:

A kaliforniai anyuka szerint pedig ez az egész

rasszista.

Egy a feketék jogaiért harcoló amerikai szervezet sacramentói vezetője a tiltakozó anyuka mellé állt, azt mondta, valamit tenni kell az ügyben, a rasszista játékot le kell venni a polcokról.

A német Playmobil játékgyár pedig valamiért nem azzal válaszolt a vádakra, hogy

„De basszus, ez egy 17. századi kalózhajó, a 17. században pedig volt rabszolgaság, és ha tetszik, ha nem, rengeteg fekete rabszolga volt.”

Hanem elkezdtek hímezni-hámozni, hogy ez a figura igazából egy kalóz, aki korábban rabszolga volt, de a játék leírásai és a képek alapján tisztán látszik, hogy ő is a kalózhajó legénységének teljes jogú tagja.

A játékon az anyuka mellett az a nagynéni is kifakadt, aki egy 5 éves afroamerikai kisfiúnak megvette a játékot. Ő azt írta a Facebookon, hogy a rabszolgaság nem játék, és a feketék egy csomó dologgal hozzájárultak a világ fejlődéséhez, a rabszolgaságukat megjeleníteni gyerekjátékokban pedig obszcén. (Guardian)