Egy kaliforniai anyuka szerint rasszista a Playmobil, mert az egyik kalózhajójukon van egy rabszolga, aki történetesen... hát igen: FEKETE

külföld
2015 október 08., 20:13
comments 262

Egy kaliforniai anyuka a Facebookon fakadt ki a Playmobil játékgyár ellen, mert szerinte az egyik játékuk

rasszista.

A sacramentói nőnek az a gondja, hogy egy Playmobil-kalózhajón van egy figura, aminek sötét a bőre, fekete a haja, szakadtak a ruhái és nincsen cipője sem. A játékkal jár egy nyakbilincs is, amit az instrukciók szerint erre a figurára kell ráadni.

Igen, olyan nyakbilincs, amit régen a rabszolgákra adtak.

Ez az a figura:

photo_camera

A kaliforniai anyuka szerint pedig ez az egész

rasszista.

Egy a feketék jogaiért harcoló amerikai szervezet sacramentói vezetője a tiltakozó anyuka mellé állt, azt mondta, valamit tenni kell az ügyben, a rasszista játékot le kell venni a polcokról.

photo_camera

A német Playmobil játékgyár pedig valamiért nem azzal válaszolt a vádakra, hogy

„De basszus, ez egy 17. századi kalózhajó, a 17. században pedig volt rabszolgaság, és ha tetszik, ha nem, rengeteg fekete rabszolga volt.”

Hanem elkezdtek hímezni-hámozni, hogy ez a figura igazából egy kalóz, aki korábban rabszolga volt, de a játék leírásai és a képek alapján tisztán látszik, hogy ő is a kalózhajó legénységének teljes jogú tagja.

A játékon az anyuka mellett az a nagynéni is kifakadt, aki egy 5 éves afroamerikai kisfiúnak megvette a játékot. Ő azt írta a Facebookon, hogy a rabszolgaság nem játék, és a feketék egy csomó dologgal hozzájárultak a világ fejlődéséhez, a rabszolgaságukat megjeleníteni gyerekjátékokban pedig obszcén. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt