Látogatók előtt boncolnak fel egy oroszlánt egy dán állatkertben

2015 október 8., csütörtök 18:02

A dániai Fyn szigeten lévő Odense állatkertjében túl sok volt az oroszlán, nem tudták már hol elhelyezni őket. Ezért nyáron elaltattak és lefagyasztottak egyet. Most azt tervezik, hogy

az állat tetemét a látogatók szeme láttára felboncolják.

Az akciót jövő hét csütörtökre, a dán iskolai szünet közepére időzítik, és az állatkert személyzete reméli, hogy minél több gyerek is eljön majd.

„Úgy gondoljuk, hogy egy oroszlán feldarabolásából sokat lehet tanulni”

- mondta az egyik gondozó, aki szerint már korábban is voltak ehhez hasonló boncolások az állatkertben, és semmi baj nincs az ilyesmivel, ráadásul állítólag a látogatók is nagyon várják már a boncolást.

Dániában valami különleges dolog lehet a levegőben: tavaly a koppenhágai állatkert vonta magára az újságolvasók haragját, amiért lelőtték és nyilvánosan felboncolták Mariust, az állatkert egyik fiatal zsiráfját, majd később négy oroszlánnal is végeztek.

Oroszlánok esznek Mariusból. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / KASPER PALSNOV

Mariusnak a hivatalos indoklás szerint azért kellett meghalnia, mert genetikailag fontosabb egyedeknek kellett a hely. Az állatkert vezetése annak ellenére döntött az állat megölése mellett, hogy előtte több állatkert is jelezte, hogy befogadnák a zsiráfot.

Marius húsát később az állatkert oroszlánjainak adták, de később az oroszlánokból is elaltattak négy példányt, mert túl öregek voltak, és megölte volna őket az állatkertbe később érkező új hím oroszlán. (via vs.hu)