Látogatók előtt boncolnak fel egy oroszlánt egy dán állatkertben

ÁLLAT
2015 október 08., 18:02
comments 80

A dániai Fyn szigeten lévő Odense állatkertjében túl sok volt az oroszlán, nem tudták már hol elhelyezni őket. Ezért nyáron elaltattak és lefagyasztottak egyet. Most azt tervezik, hogy

az állat tetemét a látogatók szeme láttára felboncolják.

Az akciót jövő hét csütörtökre, a dán iskolai szünet közepére időzítik, és az állatkert személyzete reméli, hogy minél több gyerek is eljön majd.

„Úgy gondoljuk, hogy egy oroszlán feldarabolásából sokat lehet tanulni”

- mondta az egyik gondozó, aki szerint már korábban is voltak ehhez hasonló boncolások az állatkertben, és semmi baj nincs az ilyesmivel, ráadásul állítólag a látogatók is nagyon várják már a boncolást.

Dániában valami különleges dolog lehet a levegőben: tavaly a koppenhágai állatkert vonta magára az újságolvasók haragját, amiért lelőtték és nyilvánosan felboncolták Mariust, az állatkert egyik fiatal zsiráfját, majd később négy oroszlánnal is végeztek.

AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK /  KASPER PALSNOV
photo_camera Oroszlánok esznek Mariusból. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / KASPER PALSNOV

Mariusnak a hivatalos indoklás szerint azért kellett meghalnia, mert genetikailag fontosabb egyedeknek kellett a hely. Az állatkert vezetése annak ellenére döntött az állat megölése mellett, hogy előtte több állatkert is jelezte, hogy befogadnák a zsiráfot.

Marius húsát később az állatkert oroszlánjainak adták, de később az oroszlánokból is elaltattak négy példányt, mert túl öregek voltak, és megölte volna őket az állatkertbe később érkező új hím oroszlán. (via vs.hu)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.