Leszedte migránsos divatfotóit a netről a magyar fotós

Baksa Norbert migránstematikájú divatfotói bejárták az egész világot. A képekről több külföldi újság is beszámolt, a készítőt pedig rengetegen kritizálták, amiért divatfotókhoz használja fel a migrációt, ami rengeteg ember számára komoly megpróbáltatások sorozatát jelenti.

„Szándékaink ellenére, sajnos sokan sértőnek találták a képeket. Ezért elhatároztuk, hogy eltávolítjuk őket a honlapunkról.”

- mondta Baksa a BBC-nek a Der Migrant bevű sorozatról, amin egy nő egy kerítés előtt rendőrrel dulakodik és szelfizik is a drót előterében.

Baksa szerint, bár rengeteg kritikát kaptak, egyre több ember kezdi felismerni a képek mögött az igazi jelentést, és egyet is értenek ezzel.

A fotós szerint bármelyik újságot is olvassa az ember, vagy agresszív tömegként vagy gyámoltalan családokként mutatják be a migránsokat, mindig van egy másik oldala a történetnek. Elmondása szerint erre szerette volna felhívni a figyelmet a fotóival, és nem akart megsérteni senkit.

Többen is azért kritizálták a fotókat, mert az azokon szereplő nőnek nem egyszer túl sok látszik a felsőtestéből, a migránsok többsége viszont olyan környezetből jön, ahol ez nem megengedett.

Baksa sok kritikára válaszolt is, azt írta, hogy a célja annyi volt, hogy bemutasson egy szenvedő nőt, aki gyönyörű is, és a nehéz helyzete ellenére van egy csomó igényes cucca meg egy okostelefonja is. A képek többségét pedig a magyar médiában korábban már megjelent sajtófotók inspirálták.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.