Algoritmust fejleszt az Adobe, amivel eltüntethetjük majd az idegesítően belógó turistákat a fényképeinkről

2015 október 9., péntek 13:19
90

Nincs annál bosszantóbb állítólag, mint amikor szeretnénk valami jól kinéző helyet vagy épületet lefotózni, de lehetetlen normális fényképet készíteni róla, mert állandóan ott mászkáló turisták lógnak be a képbe (akik számára természetesen mi vagyunk ott mászkáló, idegesítő turisták). 

Az így tönkrement fotók retusálására létezik már sokféle módszer, például ha sok képet készítünk ugyanabból a szögből, akkor vannak már alkalmazások, melyek utólag segítenek összefésülni őket úgy, hogy eltüntesse a mozgó, nem állandó tereptárgyakat (azaz az embereket) a képből. 

De az Adobe most másik végéről közelítené meg a kérdést, és egy új algoritmus segítségével már a fényképezés előtt megtörténne ez a szűrés. A Monument Mode névre keresztelt algoritmus működési elvét még nem fedte fel a Photoshopot is gyártó cég, az eheti konferencián csak ezt a videót mutatták be, amin a Parks and Recreationból ismert Nick Offerman és az Adobe közösségi menedzsere, Kim Chambers mutatta be az új funkciót. 

Egyelőre azt sem tudni, hogyan lesz ebből termék, de mivel a Monument Mode még azelőtt tünteti el a felesleges elemeket, hogy a képet elkészítenénk, elég nagy valószínűséggel mobiltelefonos alkalmazás lehet majd belőle. Hogy mikorra lesz ebből bármi elérhető, azt nem jelentették még be. (Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt