Algoritmust fejleszt az Adobe, amivel eltüntethetjük majd az idegesítően belógó turistákat a fényképeinkről

TECH
2015 október 09., 13:19
comments 89

Nincs annál bosszantóbb állítólag, mint amikor szeretnénk valami jól kinéző helyet vagy épületet lefotózni, de lehetetlen normális fényképet készíteni róla, mert állandóan ott mászkáló turisták lógnak be a képbe (akik számára természetesen mi vagyunk ott mászkáló, idegesítő turisták). 

Az így tönkrement fotók retusálására létezik már sokféle módszer, például ha sok képet készítünk ugyanabból a szögből, akkor vannak már alkalmazások, melyek utólag segítenek összefésülni őket úgy, hogy eltüntesse a mozgó, nem állandó tereptárgyakat (azaz az embereket) a képből. 

De az Adobe most másik végéről közelítené meg a kérdést, és egy új algoritmus segítségével már a fényképezés előtt megtörténne ez a szűrés. A Monument Mode névre keresztelt algoritmus működési elvét még nem fedte fel a Photoshopot is gyártó cég, az eheti konferencián csak ezt a videót mutatták be, amin a Parks and Recreationból ismert Nick Offerman és az Adobe közösségi menedzsere, Kim Chambers mutatta be az új funkciót. 

Egyelőre azt sem tudni, hogyan lesz ebből termék, de mivel a Monument Mode még azelőtt tünteti el a felesleges elemeket, hogy a képet elkészítenénk, elég nagy valószínűséggel mobiltelefonos alkalmazás lehet majd belőle. Hogy mikorra lesz ebből bármi elérhető, azt nem jelentették még be. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.