Algoritmust fejleszt az Adobe, amivel eltüntethetjük majd az idegesítően belógó turistákat a fényképeinkről

Nincs annál bosszantóbb állítólag, mint amikor szeretnénk valami jól kinéző helyet vagy épületet lefotózni, de lehetetlen normális fényképet készíteni róla, mert állandóan ott mászkáló turisták lógnak be a képbe (akik számára természetesen mi vagyunk ott mászkáló, idegesítő turisták). 

Az így tönkrement fotók retusálására létezik már sokféle módszer, például ha sok képet készítünk ugyanabból a szögből, akkor vannak már alkalmazások, melyek utólag segítenek összefésülni őket úgy, hogy eltüntesse a mozgó, nem állandó tereptárgyakat (azaz az embereket) a képből. 

De az Adobe most másik végéről közelítené meg a kérdést, és egy új algoritmus segítségével már a fényképezés előtt megtörténne ez a szűrés. A Monument Mode névre keresztelt algoritmus működési elvét még nem fedte fel a Photoshopot is gyártó cég, az eheti konferencián csak ezt a videót mutatták be, amin a Parks and Recreationból ismert Nick Offerman és az Adobe közösségi menedzsere, Kim Chambers mutatta be az új funkciót. 

Egyelőre azt sem tudni, hogyan lesz ebből termék, de mivel a Monument Mode még azelőtt tünteti el a felesleges elemeket, hogy a képet elkészítenénk, elég nagy valószínűséggel mobiltelefonos alkalmazás lehet majd belőle. Hogy mikorra lesz ebből bármi elérhető, azt nem jelentették még be. (Quartz)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.