500 páncéltőrővel gazdagodott a Szabad Szíriai Hadsereg

Tbg
háború
2015 október 10., 12:26
comments 315

Most, hogy Oroszország belendült, Szaúd Arábia és az Egyesült Államok is bekeményített a másik oldalon: a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) 500 páncéltörő rakétával lett megtámogatva az utóbbi napokban.

A felek ettől azt remélik az FSA hatékonyabban tudja majd felvenni a harcot az ország hivatásos hadseregével szemben, amely sokkal jobban felszerelt, páncélozott járművekkel is bír, mint pl. a T-72-es tank, amit a TOW-rakéták átvisznek.

A hírt a BBC helyszíni tudósítója is megerősítette. A Business Insider által megkérdezett szakértő szerint (aki nem Nógrádi György), ezzel drámai fordulat nem áll be a szír polgárháborúban, de Aszad dolgát meg fogja nehezíteni.

A szír hadsereg ugyanis bár a városokon belül, a gerilla harcmodor ellen nehezebb veszi fel a harcot, bombázásai és páncélosai által nyílt terepen sokkal hatékonyabb tud lenni, mint a könnyűfegyverzettel szerelt FSA.

A szaúdi ajándék tehát jól jön Aszad ellen, ám az orosz légi támogatás ellen, amit az elnök az utóbbi időben kapott Latakia környékén szövetségesétől, nem használ semmit.

Hasonló forrásból kapott az FSA vállról indítható rakétákat (MANPAD). (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.