Deutsch Bence szerint az apja miatt nehezebb a dolga

futball
2015 október 10., 08:08
comments 356

Interjút készített az MTK labdarúgócsapatának honlapja Deutsch Bencével. Róla azt kell tudni, hogy 23 éves, balhátvéd. 12 évesen került az MTK-hoz. Hétvégén gólt szerzett az NB III-as tartalékcsapatban, a nagyoknál pedig pályára lépett egy gálameccsen. Érdemes azt is megjegyezni, hogy Deutsch Bence az MTK elnökének, Deutsch Tamásnak a fia.

photo_camera Fotó: mtkbudapest.hu


MTK: Édesapád, dr. Deutsch Tamás, az MTK elnöke. Hogyan éled ezt meg?

DB: Jó a kapcsolatunk. Sokan hiszik, azért könnyebb bekerülnöm, mert ő az elnök. Sajnos vannak rosszindulatú emberek, akik ezt gondolják. Kiskorom óta üldöz ez a probléma. Pont emiatt, inkább nehezebb a dolgom. Hosszú évek során megszoktam már ezt a helyzetet, próbálok nem foglakozni a dologgal, már nem zavar. Tudom kezelni.

Deutsch Bence eddig csak előkészületi meccseken szerepelt az MTK elsőosztályú csapatában, nem számít alapembernek, de még állandó cserének sem. Emiatt az elmúlt években kölcsönadták a másodosztályú Szigetszentmiklósnak, ahol 43 meccsen öt gólt szerzett és 3 gólpasszt adott. Egyszer pedig kiállították. 

„Azt gondolom, hogy technikás, gyors játékos vagyok és védő létemre szeretek előremenni, mert sokáig csatár voltam, így felfele is jól ismerem a dolgokat. Személyes célom, hogy minél hamarabb a kezdőcsapatba kerüljek és szeretnék sokat játszani az egy év alatt. Persze eközben szeretném megmutatni, hogy az NB I-ben is megállom a helyemet, valamint az is célom, hogy segítsem a csapatot annak érdekében, hogy minél jobban szerepeljen” – nyilatkozta, amikor már egy elsőosztályú csapatnak, a Pécsnek adták kölcsön két éve. Ott mutatkozott be az NBI-ben, négy meccsen játszott az élvonalban. Aztán újra visszakerült az MTK-ba, de idén februárban súlyos sérülést szenvedett egy felkészülési meccsen. 

Az MTK-nál még a cseréknél sem számoltak vele ebben a szezonban, de a legutóbbi, Békéscsaba elleni meccsen hosszú idő után újra a kispadon ült, játéklehetőséget még nem kapott. 

Deutsch Bence egyidős Orbán Gáspárral, Orbán Viktor fiával, aki szintén focistának készült. Bár volt, hogy a két apa közösen szurkolt utánpótlás MTK-Puskás-meccsen, és azt kívánták, hogy teljesüljön mindkét gyerek vágya, és elsőosztályú játékosok legyenek, a két fiú az NBI-ben már biztosan nem fog egymás ellen játszani. Orbán Gáspár ugyanis tavaly, két, a felcsúti Puskásban lejátszott NBI-es meccsel a háta mögött visszavonult. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.