Gattyánt feljelentették az Interpolnál

Tbg
2015 október 10., szombat 11:33
145

Üzlettársa, Magyari Tamás tett feljelentést a nemzetközi nyomozó hatóságnál pénzmosás gyanújával Gattyán György milliárdos ellen.

A vállalkozó résztulajdonosa ugyanis Gattyán érdekeltségébe tartozó il Bacio üzletháznak, aminek bezárásáról nyáron döntött az adóelkerülés miatt a NAV által eljárás alá vont vállalkozó, írja a Magyar Nemzet.

Magyari azt sérelmezi, hogy a budapesti il Bacio végkiárusításából nem jutott neki egy fillér sem, a vállalkozásait Luxemburgba menekítő Gattyán ráadásul közös európai cégükből is kiszorította, amivel az il Bacioból üzletláncot akartak volna gründolni.

Gattyán ugyanakkor kis győzelmet aratott a magyar adóhatóság felett: ügyét - amely miatt több milliárd forintot zárolt vagyonából a NAV - ugyanis az európai legfelsőbb bíróság elé vitte, amelynek elsődleges jogi szakvéleménye eltér a NAV-étől.

Ez persze nem jogerős dolog, a bíróság főtanácsnokának jogi szakvéleménye ez, kérdés, hogy a bíróság is hasonlóan látja-e majd, ha arra kerül a sor. (MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt