Gattyánt feljelentették az Interpolnál

Üzlettársa, Magyari Tamás tett feljelentést a nemzetközi nyomozó hatóságnál pénzmosás gyanújával Gattyán György milliárdos ellen.

A vállalkozó résztulajdonosa ugyanis Gattyán érdekeltségébe tartozó il Bacio üzletháznak, aminek bezárásáról nyáron döntött az adóelkerülés miatt a NAV által eljárás alá vont vállalkozó, írja a Magyar Nemzet.

Magyari azt sérelmezi, hogy a budapesti il Bacio végkiárusításából nem jutott neki egy fillér sem, a vállalkozásait Luxemburgba menekítő Gattyán ráadásul közös európai cégükből is kiszorította, amivel az il Bacioból üzletláncot akartak volna gründolni.

Gattyán ugyanakkor kis győzelmet aratott a magyar adóhatóság felett: ügyét - amely miatt több milliárd forintot zárolt vagyonából a NAV - ugyanis az európai legfelsőbb bíróság elé vitte, amelynek elsődleges jogi szakvéleménye eltér a NAV-étől.

Ez persze nem jogerős dolog, a bíróság főtanácsnokának jogi szakvéleménye ez, kérdés, hogy a bíróság is hasonlóan látja-e majd, ha arra kerül a sor. (MNO)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.