Nagyon-nagyon könnyű fémrácsot találtak fel a Boeingnél

TUDOMÁNY
2015 október 10., 19:59

A hungarocellnél százszor könnyebb az a fémanyag, aminek feltalálával a Boeing elbüszkélkedett. A mikrorács (microlattice) nevet kapta az anyag, ami összekapcsolódó üres csövekből áll, és a csontok mintázatát próbálták utánozni vele.

A Boeing azt állítja, hogy ez most a legkönnyebb anyag a világon. A cég azért fejlesztette ki, hogy súlyt spóroljon, ami a repülők költséghatékonysága szempontjából elég fontos. (Igaz, a jelek szerint már 2011-ben elbüszkélkedtek ezzel az anyaggal.)

(Motherboard)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.