Meghalt Steve Mackay, a Stooges szaxofonosa

ZENE
2015 október 11., 15:54
comments 17

66 éves volt, ideje már kritikus állapotban feküdt kórházban. A hatvanas években, egyetemistaként lett egy Carnal Kitchen nevű zenekar szaxofonosa. Egy koncertjükön bukkant fel Iggy Pop, aki nemsokkal később elhívta, hogy játsszon együtt a Stooges-szal. Ebből születettek a Fun House és az 1970 című dalok. 

Később még többször együtt turnézott a Stooges-szel, és játszott a zenekar 2007-es (The Weirdness) és 2013-as (Ready to Die) lemezein is. Ezen kívül voltak szólólemezei is, és pályafutása során többek között olyan zenészekkel játszott együtt, mint Sonny Vincent, Mike Watt vagy R. Stevie Moore. 

Halálának hírére Iggy Pop is közleményt adott ki, ebben azt írja, hogy Steve egy igazi hatvanas évekbeli amerikai hapsi volt, tele nagylelkűséggel és szeretettel mindenki felé, akivel találkozott. Minden alkalommal, amikor szaxofonozott, megvilágította Iggy útját és ragyogóbbá tette a világot. (via Pitchfork)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.