A bevándorlóellenes francia Nemzeti Front rámenne az antiliberális muszlim szavazókra

külföld
2015 október 12., 12:12
comments 171

Ez talán még a Jobbik néppártosodásánál is nehezebb feladat lesz, tekintve, hogy a párt elnöke, Marine Le Pen 2010-ben azt mondta, hogy az utcán imádkozó muszlimok a megszálló nácikat idézik. (Emiatt gyűlöletbeszéd vádjával bíróság előtt kell felelnie.)

A bevándorlás-ellenes párt többször beszélt arról, hogy az iszlám egy, a keresztény Európát érő fenyegetés, de a jövő hónapban először fog a főleg muszlimok lakta párizsi kerületekben szórólapokkal kampányolni, hogy a decemberi regionális választásokra szavazókat szerezzen. A terveik szerint igyekeznek megkülönböztetni a mérsékelt muszlimokat az iszlamistáktól.

A Nemzeti Front azokat a muszlim szavazókat akarja megnyerni, akik korábban Francois Hollande pártját támogatták, de kiábrándultak belőle a melegházasság legalizálása és a kormány egyéb liberális lépései miatt. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt