A bevándorlóellenes francia Nemzeti Front rámenne az antiliberális muszlim szavazókra

külföld
2015 október 12., 12:12

Ez talán még a Jobbik néppártosodásánál is nehezebb feladat lesz, tekintve, hogy a párt elnöke, Marine Le Pen 2010-ben azt mondta, hogy az utcán imádkozó muszlimok a megszálló nácikat idézik. (Emiatt gyűlöletbeszéd vádjával bíróság előtt kell felelnie.)

A bevándorlás-ellenes párt többször beszélt arról, hogy az iszlám egy, a keresztény Európát érő fenyegetés, de a jövő hónapban először fog a főleg muszlimok lakta párizsi kerületekben szórólapokkal kampányolni, hogy a decemberi regionális választásokra szavazókat szerezzen. A terveik szerint igyekeznek megkülönböztetni a mérsékelt muszlimokat az iszlamistáktól.

A Nemzeti Front azokat a muszlim szavazókat akarja megnyerni, akik korábban Francois Hollande pártját támogatták, de kiábrándultak belőle a melegházasság legalizálása és a kormány egyéb liberális lépései miatt. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.