Kerítést követeltek a határra a drezdai Pegida tüntetésen

külföld
2015 október 13., 04:02
comments 40

Hétfő este Drezdában tartott nagyszabású megmozdulást a Pegida. Az iszlamizálódás ellen tüntetők számát 7-8 ezer főre becsülték. A szónokok a szokásos menekültellenes kijelentések mellett felvetették, hogy Szászország váljon ki Németországból, de az Európai Unióból is, és határaira épüljön kerítés.

AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL


A Spiegel szerint a mozgalom egyik legismertebb arca, Lutz Bachmann diktátorok csoportjának nevezte a szövetségi kormány tagjait. Bachmann ellen nem rég uszítás miatt emelt vádat az ügyészség. (MTI)



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.