Messzemenő következtetések: Wahorn a hajón

program
2015 október 13., 12:38
comments 38
photo_camera Az első Bizottság-lemez borítója, amely ma már Mome gyűjteményében is látható

Wahorn András képzőművész, zenész, a néhai Bizottság zenekar frontembere,  undergroundlegenda, a legjobban szaxofonozó magyar festő és a legjobban festő magyar szaxofonos egyszemélyes fesztiválja kezdődik ma este az A38 hajón. Megnyitó este nyolckor.

A Messzemenő következtetések címet viselő kiállítás témája maga a zene, Wahorn óriási olajképeken mutatja be saját zenei működését. A kiállítást két Wahorn-koncert teszi fesztivállá: 15-én este a Wahorn Airport űrjazzformáció lép föl, 23-án pedig a képzőművészkollégákkal alakított Tapasztalt Ecsetek (katasztrófapop, káoszfunky).

A fesztivál eredetileg egy nagyobb, állami finanszírozású rendezvénysorozat része lett volna, de aztán váratlanul kivették a programból.

Wahorn hat műve, négy Bizottság-plakát és két lemezborító tavasszal egyébként bekerült a világ legnagyobb és legrangosabb modern művészeti gyűjteményébe, a New York-i Museum of Modern Arts-ba (Moma).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.