Messzemenő következtetések: Wahorn a hajón

Az első Bizottság-lemez borítója, amely ma már Mome gyűjteményében is látható

Wahorn András képzőművész, zenész, a néhai Bizottság zenekar frontembere,  undergroundlegenda, a legjobban szaxofonozó magyar festő és a legjobban festő magyar szaxofonos egyszemélyes fesztiválja kezdődik ma este az A38 hajón. Megnyitó este nyolckor.

A Messzemenő következtetések címet viselő kiállítás témája maga a zene, Wahorn óriási olajképeken mutatja be saját zenei működését. A kiállítást két Wahorn-koncert teszi fesztivállá: 15-én este a Wahorn Airport űrjazzformáció lép föl, 23-án pedig a képzőművészkollégákkal alakított Tapasztalt Ecsetek (katasztrófapop, káoszfunky).

A fesztivál eredetileg egy nagyobb, állami finanszírozású rendezvénysorozat része lett volna, de aztán váratlanul kivették a programból.

Wahorn hat műve, négy Bizottság-plakát és két lemezborító tavasszal egyébként bekerült a világ legnagyobb és legrangosabb modern művészeti gyűjteményébe, a New York-i Museum of Modern Arts-ba (Moma).

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.